Junior researcher

Functie omschrijving

Als junior researcher lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en toepassing van onze verkeers- en vervoersmodellen, en werk je mee aan beleidsstudies voor onze klanten in Noordwest Europa. We zoeken een jonge onderzoeker met een passie voor kwantitatieve vraagstukken en die zich kan ontwikkelen tot een adviseur voor onze klanten.

Je onderzoekswerkzaamheden bestaan onder meer uit het analyseren van grote databestanden, het schrijven van scripts, het implementeren van modellen in programmacode en het uitvoeren en interpreteren van modelschattingen. Naast onderzoek geef je ook advies bij modeltoepassingen ten behoeve van beleidsstudies. Je werkt in een klein multidisciplinair team van professionals uit verschillende onderzoeksrichtingen: van natuurkunde tot econometrie, en van civiele techniek tot economie. Zelfstandigheid, resultaatgerichtheid en betrokkenheid zijn belangrijke kernwaarden in ons team.

 

Functie-eisen

 • – Academisch denkniveau
 • – Afgeronde MSc-opleiding met kwantitatief analytisch karakter
 • – Starter of enkele jaren relevante werkervaring
 • – Sterk in kwantitatieve analyse
 • – Ervaring met programmeren
 • – Bij voorkeur ervaring in vaktechnische software voor data-analyse zoals Python, RCUBE, Omnitrans, ArcGIS.
 • – Goede schrijfvaardigheden, ook in Engelse taal
 • – Goede beheersing Franse of Duitse taal is een pre

 

Bedrijfsprofiel

Gaat de zelfrijdende auto de files oplossen? In welke mate dragen zero-emissie zones bij aan het behalen van klimaatdoelstellingen? Welke invloed heeft een vliegbelasting op het milieu? Een realistische inschatting van het antwoord op deze vragen is essentieel voor het maken van  effectief beleid. Significance helpt haar cliënten bij het beantwoorden van dit soort vragen op een sterk analytische manier. Significance doet innovatief onafhankelijk onderzoek naar verkeer en vervoer. Hierbij vertalen we de internationale state-of-the-art in mobiliteitsonderzoek naar state-of-practice toepassingen. We zijn gevestigd in het centrum van Den Haag en werken voor cliënten in Nederland en de rest van West Europa. Kernactiviteiten zijn met name de prognose van transportvraag, ruimtelijke planning/transport interactie, logistiek, monitoring en evaluatie, en stated preference onderzoek.

 

Wij bieden

 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden
 • Professionele, internationale werkomgeving
 • Informele cultuur met veel ruimte voor eigen initiatief

 

Interesse?

Voor meer informatie over Significance zie onze website www.significance.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Michiel de Bok, debok@significance.nl of +31-(0)70-3121541

 

Sollicitaties richt je bij voorkeur voor 1 september per e-mail aan Significance, t.a.v.  Michiel de Bok (debok@significance.nl) o.v.v. Vacature Junior Researcher.

 

Datum geplaatst: Juli 2020